dijous, 1 d’agost del 2013

FEINA PER A AQUEST ESTIU:

       1. Fes 10 redaccions al teu blog, acompanyades d'imatges i amb un mínim de 200 paraules cada una, sobre els següents temes:

            l'amistat, l'amor, l'adolescència, la desigualtat social, la felicitat, la tristesa, la por a la solitut, el racisme, la crisi i la darrera de tema lliure.




El racisme


Ell terme Racisme s'utilitza en la cultura occidental des del moment de la primera trobada amb pobles de característiques externes diferents. Des de llavors, fins a la segona meitat de segle ** s'estableix una jerarquia entre les "races" basant-se en diferències observables: el color de la pell, la forma del crani, del cabell, l'estructura física. A partir d'aquí comença el postulat de l'existència de diferents races; classificant d'aquesta manera els grups humans per les seves característiques biològiques en superiors i inferiors. Clar aquesta, que la raça blanca, des del primer moment, es considerava superior, mes desenvolupada, ben preparada, i més armada per ser conqueridora. Des de les bressols de civilització clàssica, a l'antiga Grècia i després a Roma es consideraven pagans i salvatges a tots els pobles els costums, déus i organitzacions de vida social eren diferents, desconegudes, estranyes i rares. Al llarg de la història, sobretot amb la conquesta i colonització d'amèrica i Àfrica, culmino el poder i supremacia de la raça blanca, amb la seva religió monoteista, que es considerava per si sola única i absoluta, i el que és pitjor, excloïa totalment qualsevol altra forma de vida sociable, cultural i religiosa (gitanos, jueus, indis, després negres, pobles de religió islàmica, eslaus etc.) Els prejudicis cap a aquests pobles tenen les seves arrels aquí i es mantenen fins avui. Aquests pobles, segons aquesta doctrina, són primitius, bàrbars, pecadors, caníbals, bruts, assassins etc ... Del concepte raça surt ell acabo Racisme que defensa la diferència racial i supremacia d'uns pobles sobre altres. Aquest qualificatiu avui es refereix a qualsevol actitud o manifestació que reconeix o afirma tant la inferioritat d'alguns col · lectius ètnics, com la superioritat del col · lectiu propi. També es considera com racisme la justificació de la diferència racial, doncs l'ús del concepte "Racisme" no té sentit, com ho confirmen els científics de la biologia molecular i els genètics del projecte Genoma humà, no hi ha diferències genètiques. . L'escalada de manifestacions racistes, basades sobretot en els prejudicis i estereotips formats durant la història de les societats occidentals, és llarga i depenent del país, afecta les creences, sentiments i comportaments personals (antipatia, odi, menyspreu, agressió física). Però a més a través de les estructures governamentals s'assenta l'exclusió social, la discriminació, la privació de drets, la segregació. Finalment les manifestacions racistes en molts països, avui arriben al seu punt més dramàtic en les agressions, la violència, expulsions, matances, neteja ètnica i extermini.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada