dilluns, 28 de gener del 2013


El text argumentatiu (dossier)


                  

          1. El text argumentatiu. Explica les parts que ha de tenir un text argumentatiu i posa'n un exemple.

          2. Et propòs dues tesis: -Ha d'estar prohibit fumar als llocs públics.

                                            -No ha d'estar prohibit fumar als llocs públics.

                Respecte el tema anterior, defensa la tesi amb la qual estiguis d'acord a través d'un text argumentatiu, recorda que ha de tenir les parts que toca i els arguments ben detallats.

Argumentar consisteix a exposar de manera raonada i lògica unes opinions butralles per tal de convèncer algú que manifesta una altra opinió. L'argumentació és un exercici discursiu i dialèctic al llarg del qual l'argumentador tracta d'influir en el pensament del seu interlocutor amb l'objectiu de fer-li creure allò que exposa i de fer-li canviar el punt de vista.En un text argumentatiu hi predominen els judicis de fet (objectius) per sobre dels judicis de valor (subjectius). Els discursos polítics, els assaigs, els articles d'opinió, els editorials, els sermons, les queixes, etc. són part dels textos que formulen arguments.

1)  Text explicatiu: Un text explicatiu és un text o sentència destinat a aclarir les causes, context i conseqüències d'algun objecte, procés, assumpte, etc., juntament amb les regles o lleis que les causen.
 
.Text expositiu:  Un text expositiu és el text que té intenció de transmetre coneixement amb fins essencialment didàctics, de manera que el receptor s'informi de la matèria de què tracta amb senzillesa i cercant l'objectivitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada