dimecres, 10 d’octubre del 2012

Busca información sobre el Romanticismo. Explica sus características principales, la época en la que apareció  y sus autores representativos. Añade una imagen representativa.

                                                    

El Romanticisme com a moviment cultural i polític s'originà a Alemanya a final del segle XVIII, inicialment com a moviment literari però que ràpidament passà a influenciar totes les arts. El podríem veure com una reacció al racionalisme de la Il·lustració i el neoclassicisme, donant-li importància al sentiment. El seu caràcter revolucionari i trencador amb les convencions socials de l'època és inqüestionable. La seva característica fonamental és la ruptura amb la tradició, amb l'ordre i la jerarquia dels valors culturals i socials imperants.Los autores más representativos son Gaspar Melchor de Jovellanos, Leandro Fernández de Moratín, Juan Donoso Cortés (1809 † 1853),José de Espronceda,Caspar David Friedrich,el Duque de Rivas y José Zorrilla

Gustavo Adolfo Bécquer. Explica vida, obra y temática principal. Lee algunos de sus poemas y escribe el que más te guste, explica el por qué y añade una imagen representativa.

                                                    

Gustavo Adolfo Domínguez Bastida, més conegut com Gustavo Adolfo Bécquer (va adoptar aquest sobrenom seguint els passos del seu germà, el pintor Valeriano BécquerVa néixer a Sevilla,fill del pintor José Domínguez Insausti. Sa mare va ser Joaquina Bastida de Vargas. Pel costat patern descendia d'una noble família de comerciants d'origen flamenc, els Becker o Bécquer, establerta en la capital andalusa en el segle XVI; del seu prestigi dóna testimoni el fet que posseïren capella i sepultura en la mateixa catedral des de 1622.

Podrá nublarse el sol eternamente; 
Podrá secarse en un instante el mar; 
Podrá romperse el eje de la tierra 
Como un débil cristal. 
¡todo sucederá! Podrá la muerte 
Cubrirme con su fúnebre crespón; 
Pero jamás en mí podrá apagarse 
La llama de tu amor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada