dijous, 13 de juny del 2013

Un poc d'història de la unitat....



     1. Cerca informació sobre l'època de l'imperialisme. N'has d'explicar les causes també.

     2. Cerca informació sobre el Canal de Suez.

     3. Explica tot el que sàpigues sobre la 
La Conferència de Berlín o Tractat de Berlín 

     4. Explica els avenços que varen introduir els europeus a les colònies.


1) Entre finals del segle XIX i principis del XX, els països industrialitzats del món van viure una etapa de prosperitat econòmica i les grans potències es van expandir per constituir enormes imperis colonials. Però les rivalitats econòmiques, colonials i nacionals entre els països europeus van portar una escalada de tensions i d’armament que va desembocar en la Primera Guerra Mundial(1914-1918).
Causes: 
A banda de la necessitat de vendre l’excedent de la seua producció i de comprar matèries primeres barates, el creixement europeu va produir un excedent de població que tenia dificultats per trobar feina i provocava tensions socials. Les fronteres d’Europa s’havien estabilitzat i l’expansió territorial havia de fer-se sobre regions extraeuropees, a més el nacionalisme conservador i l’imperialisme racista defenia la superioritat de la raça blanca així com el dret dels europeus a imposar-se sobre altres pobles i cultures “inferiors”.


2) El canal de Suez (en àrab: Qanā al-Suways) és un canal artificial que enllaça la mar Mediterrània amb la mar Roja a través de l'istmede Suez i aïllant la península del Sinaí. El canal, que des de 1957 es troba en territori egipci, fou construït per Ferdinand de Lessepsentre els anys 1859 i 1869.
La seua longitud és de 162,2 km i uneix les poblacions de Port Saïd (a la riba mediterrània) i Suez (a la costa del Mar Roig). Aquest canal té una enorme importància per a l'abastiment europeu de petroli i pel comerç mundial en general puix permet la comunicació marítima entre Europa i Àsia sense necessitat de circumval·lar el continent africà pel cap de Bona Esperança (Sudàfrica).

3) La Conferència de Berlín o Tractat de Berlín (en alemany: Kongokonferenz) foren unes conferències realitzades entre el 15 de novembre de 1884 i el 26 de febrer de 1885 a la ciutat de Berlín. La conferència va ser convocada pel Regne de Portugal i organitzada pel Canceller d'Alemanya Otto von Bismarck amb la finalitat de resoldre els problemes que plantejaven l'expansió colonial a Àfrica i resoldre la Cursa per l'Àfrica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada